Energielabel 2015

WoningVisie handelt tevens onder de naam ErkendEnergieLabel.nl en EigenHuisEnBesparen.nl, Mogelijk bent u doorgeschakeld/gelinkt en op deze pagina terecht gekomen.De overheid besteedt veel aandacht aan het verantwoord omgaan met energie. Voor woningen is er door de overheid, volgens Europese afspraken, een energielabel ontwikkeld, vergelijkbaar met de reeds bekende labels voor witgoedapparaten en auto's.  een A-label is zeer energiezuinig en een G-label kan nog wel wat energiebesparende maatregelen gebruiken. Op basis van zo'n energielabel voor woningen is er inzicht in de energetische kwaliteit van een woning en welke maatregelen er mogelijk zijn om het energieverbruik terug te dringen.

Bij verkoop en verhuur van woningen is het vanaf 1 januari 2008 verplicht aan de nieuwe eigenaar/gebruiker het energielabel te overhandigen.

Vanaf  1 januari 2015 is er een vereenvoudigd Energielabel nodig bij de overdracht van uw woning. Via ons bedrijfsonderdeel www.erkendenergielabel.nl kunt u dit aanvragen en treft u daar meer informatie aan.